Trauma

Wat is een trauma? Wanneer een gebeurtenis of een periode een grote impact op jou heeft, dan heb je daarna een rouw- en verwerkperiode nodig. Wanneer je merkt dat de impact maar niet afneemt en je steeds dat moment of die periode opnieuw beleeft, dan kan er sprake zijn van een trauma. Je hoofd probeert keer op keer een nieuwe draai te geven aan die gebeurtenis zodat je het alsnog kunt oplossen of veranderen. Dit kost veel energie.

Samen kijken we wat je wel kunt doen. Daarbij gebruik ik Lichaamswerk en IEMT. Beide manieren helpen om trauma effectief te verwerken en je weer te kunnen richten op het heden!

Trauma Eindhoven | Antoinette Hoek Coaching

Sommige stukjes verleden,
belemmeren je heden

Het inzicht van je trauma als vertrekpunt

Vaak besteden we de meeste aandacht aan de kennis vanuit ons hoofd, ons cognitieve brein. Dat kan heel bruikbaar zijn bij technische vraagstukken of het aanleren van nieuwe vaardigheden. Als het echter gaat om je gemoedstoestand en hoe zich dat verhoudt tot jouw gedrag, is er een meer geschikte bron van informatie. Zoals de microbewegingen in je gezicht, je lichaam, het systemische domein en het emotionele brein. We gaan al deze elementen aan de slag!

Als specialist non-verbale communicatie werk ik naast de kennis en informatie vanuit je hoofd, ook met signalen vanuit je gezicht en je lichaam. Ik analyseer je non-verbale communicatie als vertrekpunt om je te doorgronden en persoonlijke groeimogelijkheden inzichtelijk te krijgen. Met rake vragen en focussessies verzamelen we zichtbare en onzichtbare informatie.

In het geval van een trauma kan IEMT ingezet worden. Dat is een krachtige interventie waarbij oogbewegingen helpen om vervelende ervaringen los te laten of te verweren en positieve inzichten juist te integreren. Het resultaat is een gevoel van bevrijding, verlichting en welzijn.

Beweging en doelgerichte stappen

Alle verzamelde informatie leidt tot heldere en verrassende inzichten in jezelf. Dat alleen al zet beweging in gang. Het schept helderheid in dat wat jou dwarszit en hoe dat jou belemmert. Dat inzicht en de IEMT methodiek zetten we in om jouw trauma effectief te verwerken. Dit doen we samen in een paar stappen, verdeeld over enkele sessies. 

Meer weten over de IEMT methode? Uiteraard vertel ik er graag over, op deze internationale pagina lees je meer.

Interesse om aan jou trauma te werken?

Ik kijk graag wat ik voor de verwerking van jouw trauma kan betekenen tijdens een gratis en vrijblijvend oriënterend gesprek!

IEMT coach Antoinette Hoek | Coaching Eindhoven